Your address will show here +12 34 56 78
No al 155

Presentació de les ADIC a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat

Segon manifest ADIC

Manifest de treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya i altres institucions públiques

Davant de les mesures adoptades en l’aplicació de l’article 155 CE per l’Estat espanyol i de l’empresonament d’una part del Govern, l’exili de l’altra, i la insistent persecució d’alts càrrecs i treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya, dels seus ens públics i altres institucions, manifestem que:

1. Som servidors i servidores públics i treballem per a tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu origen, el seu pensament, la seva ideologia, la seva condició o el seu nivell social i continuarem servint-la fidels a les nostres obligacions i garantint el bon funcionament de l’Administració.

2. Reconeixem l’autoritat i la legitimitat del president de la Generalitat de Catalunya, del Govern i de les institucions, la del Parlament sorgit de les eleccions del 27 de setembre de 2015, i actualment la dels nostres representants escollits a les eleccions il·legítimes del passat 21 de desembre de 2017, al Parlament de Catalunya, i del govern que legítimament se’n derivi, en el camí d’implementació de la República catalana.

3. Rebutgem categòricament la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya, des de molt abans de l’aplicació del 155, principalment mitjançant un control estricte del FLA, i en general de tota la despesa.Així mateix, també rebutgem la posterior aplicació arbitrària de l’article 155 de la Constitució del 1978, per part del Govern de l’Estat espanyol, des del 27 d’octubre de 2017, mitjançant el qual s’ha intervingut el Govern de la Generalitat, s’ha destituït l’Executiu, s’ha dissolt el Parlament i s’ha pres el control de l’Administració pública catalana durant molts mesos, l’excusa mitjançant la qual s’ha envaït il·legalment les competències i l’autogovern tot usurpant la personalitat jurídica de la Generalitat per convocar, entre d’altres, unes noves eleccions, l’any 2017.

4. A dia d’avui, els fets evidencien com l’aplicació de l’article 155, que es concreta en el Reial decret 943/2017, ha estat el pretext per dur a terme una purga de càrrecs i funcionaris per motius ideològics tot exhibint i actuant des de la completa arbitrarietat i discrecionalitat. Alhora, ha suposat un atac directe als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya, i és una clara vulneració dels nostres drets laborals, atès que s’ha escapçat i desvirtuat la cadena de comandament, ens ha deixat en una situació d’incertesa legal i ha bloquejat l’activitat ordinària de la Generalitat.

5. Les conseqüències d’aquesta paràlisi interna no només té conseqüències pel conjunt de treballadors de l’administració pública. El bloqueig en el funcionament normal de l’administració pública està afectant severament al conjunt de la ciutadania amb impactes directes en l’execució de programes i activitats, que són competència de la Generalitat, amb greus conseqüències en la prestació de serveis a la ciutadania.

6. Rebutgem fermament les accions repressives contra els nostres càrrecs electes, contra els treballadors i treballadores de l’Administració pública i contra qualsevol persona que manifesti pacíficament les seves idees polítiques.

7. Exigim l’alliberament immediat i la retirada dels procediments judicials de tots els presos polítics: el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i la consellera Dolors Bassa, així com de l’anterior presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i del diputat i anterior president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

8. Exigim la retirada de les ordres internacionals de detenció i lliurament interposades contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers i les conselleres Clara Ponsatí, Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret, com també l’exdiputada Marta Rovira.

9. Així mateix, exigim la retirada dels procediments judicials contra els membres de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Joan Josep Nuet, Anna Simó, les exdiputades Mireia Boya i Anna Gabriel, el major Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, els servidors públics, els alcaldes i les alcaldesses, els CDR i totes les persones encausades i perseguides per exercir els drets civils i polítics que els corresponen.

10. I evidentment, exigim la retirada immediata i completa de l’article 155, així com la totalitat dels seus efectes a tots els nivells de l’Administració catalana, per eliminar la regressió política, social i econòmica exercida sobre tots els avenços assolits durant dècades a Catalunya com a poble.Finalment, fem una crida a tota la ciutadania a defensar les nostres institucions, que són de tothom, i manifestem que, com a treballadors i treballadores de la Generalitat, restem a disposició del poble de Catalunya i dels seus representants legítims.

Barcelona, 9 de maig de 2018