Your address will show here +12 34 56 78
No al 155

Presentació de les ADIC a la plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat

Primer manifest ADIC

Manifest de treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya 

Davant de les mesures adoptades per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part de l’Estat espanyol i de l’empresonament d’una part del Govern de Catalunya i de l’exili de l’altra, treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya i els seus ens públics, volem manifestar que:

1. Som servidors i servidores públics i treballem per a tota la ciutadania, sigui quin sigui el seu origen, el seu pensament, la ideologia, la condició o el nivell social i continuarem servint-la fidels a les nostres obligacions i garantint el bon funcionament de l’Administració. 

2. Reconeixem l’autoritat i legitimitat del president de la Generalitat de Catalunya, del seu Govern i de les institucions que ens representen, que emanen del Parlament escollit democràticament el 27 de setembre de 2015. 

3. Rebutgem categòricament la intervenció de les finances de la Generalitat de Catalunya i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució del 1978 per part del Govern de l’Estat espanyol, mitjançant el qual s’intervé el Govern de la Generalitat, es destitueix l’Executiu, es dissol el Parlament i es pren el control de l’Administració pública catalana. 

4. Considerem que l’aplicació de l’article 155, que es concreta en el Reial decret 943/2017, suposa un atac directe als treballadors i treballadores de la Generalitat de Catalunya i és una clara vulneració dels nostres drets laborals atès que modifica la cadena de comandament, ens deixa en una situació d’incertesa legal i bloqueja l’activitat ordinària de la Generalitat. 

5. Constatem que la intervenció de l’Estat espanyol afecta el conjunt de la ciutadania i que ja està tenint efectes en l’execució de programes i activitats que són competència de la Generalitat perquè impossibilita el funcionament normal de l’Administració, la qual cosa té greus conseqüències en la prestació de serveis a la ciutadania. 

6. Rebutgem fermament les accions repressives contra els nostres càrrecs electes, contra els treballadors i treballadores de l’Administració pública i contra qualsevol persona que manifesti pacíficament les seves idees polítiques. 

7. Exigim la immediata posada en llibertat i retirada dels procediments judicials de tots els presos polítics: el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras; els consellers i conselleres Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Joaquim Forn, Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull, i els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart; així com la retirada de les ordres internacionals de detenció i entrega i els procediments judicials contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers i conselleres Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret, i també els procediments judicials contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet, Lluís Corominas, Lluís Guinó, Joan Josep Nuet, Anna Simó, i els altres encausats arran dels fets del 20 de setembre.

 

Finalment, fem una crida a tota la ciutadania per defensar les nostres institucions i manifestem que, com a treballadors i treballadores de la Generalitat, restem a disposició del poble de Catalunya. 

Barcelona, 21 de novembre de 2017